24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Kapusta zapečená s čedarem

Název Množství a jednotka
kapusta 1 ks
sýr čedar 180 g
vejce 1 ks
česnek 3 stroužky
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut. Kapustu scedíme, dáme do misky, přidáme vejce, utřený česnek, na hrubém struhadle nastrouhaný čedar, směs osolíme, opepříme a nalijeme do pekáčku, který jsme vymazali olivovým olejem. Pečeme při 180° asi půl hodiny dozlatova.


 


RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Sandokanovy oči

Postup: Připravíme si tři náplně:Bílá náplň:1/2 ztuženého tuku (Iva) rozpustíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...